wrapper

Флеш вести

Понеделник, 01 Мај 2017 05:34

Вака размилсуваат вистинските ВМРОВЦИ. Секоја чест на Стојче Трпевски:

ПОРАКА ДО ВМРО.ОТВОРЕНО до Премиерот Емил Димитриев и до Премиерот во сенка - Никола Груевски: Непочитувани,

1. Знам дека политички манир е да се оградите од насилството. И така ДА ЈА ОТФРЛИТЕ ОДГОВОРНОСТА за народниот гнев и “насилството“ што се случи во Собранието... ПРАШУВАМ: КОЈ ГО ПОВИКА НАРОДОТ ДА СИ ЈА БРАНИ ДРЖАВАТА ???

Вие, за толку знаете, дека НАРОДОТ НЕ ПОСЕДУВА Полиција и Суд, дека поседува САМО СИЛА! Знаевте како ќе си ја брани Државата!

2. И сега, лицемерни и неодговорни политичари, ВАС ВЕ ПРАШУВАМ ВИНОВЕН Е НАРОДОТ??? А вие, чисти како детска солза???

3. И сега, со сиот ум БАРАТЕ “НАСИЛНИЦИТЕ“ - ИЗВРШИТЕЛИ (претставници на Народот кој си ја бранеше Македонија) ДА ДОБИЈАТ ЗАТВОРСКИ КАЗНИ, а вие, ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ИНСПИРАТОРИТЕ да си продолжите со “ѕидање“ на своите милиони евра???...

Народот знае дека електронските пораки за излезност на протестите СЕ ВАШИ. Илјадниците пораки од Месните и Општински Комитети се материјален доказ... дечишта неодговорни!!! Ако веќе се повикувате на закон и правда, тогаш ВИЕ ЌЕ ОДГОВАРАТЕ ЗА ИНСПИРАЦИЈА И ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАСИЛСТВОТО!!!... А, НАРОДНИОТ СУД И НАРОДНАТА ПРАВДА ЌЕ ВЕ СТИГНЕ И ВАС!!!

За нас

Радио Илинден е 24/7 часовно иселеничко Македонско радио од Мелбурн кое постои повеќе од 12 години. 

За било какви инормации можете да не контактирате во секое време на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Лице за контакт: Дончо Ангелоски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
+61 403 111 815

Категории

  • Австралија
  • Политика
  • Економија
  • Живот
  • Став
  • Интервју
  • Спорт
  • Занимливости

Следете не на